5 Tips Tarik Minat Student Untuk Sewa Rumah Anda!

GAMBAR YANG JELAS DAN MENARIK
Ini adalah faktor yang paling penting. Sebab gambar adalah first impression diorang terhadap rumah anda. Pastikan rumah dalam keadaan kemas dan teratur. Ambil gambar ruang yang boleh menarik minat pelajar. Contohnya, bilik tidur dilengkapi meja belajar. Malah,ada dari golongan student ni kadang kadang hanya akan memilih rumah yang dikehendaki tanpa ‘viewing’ dan hanya berdasarkan gambar yang dipilih disebabkan faktor kekangan masa untuk datang melihat rumah kerana terikat dengan kekangan masa ke kelas.

TAJUK IKLAN RUMAH YANG MENARIK
Cari tajuk iklan yang dijangka boleh menarik minat mereka.Ubah tajuk anda dari RUMAH UNTUK DISEWA kepada RUMAH SEWA MURAH UNTUK DISEWA atau RUMAH SEWA MURAH UNTUK PELAJAR. Tak semestinya ayat kena bombastik, sedikit perubahan perkataan dah boleh buat iklan rumah sewa korang jadi menarik!

KAJI KEPERLUAN TARGET PENYEWA
Keperluan bagi setiap target penyewa lain caranya.Bagi target penyewa student, yang paling dicari adalah kemudahan wifi walaupun dikenakan bayaran atas kemudahan itu. Gunakan perkara ini sebagai salah satu kelebihan rumah korang berbanding rumah sewa yang lain.

HARGA SEWA YANG BERPATUTAN
Harga sewa yang korang tetapkan bagi golongan student ini haruslah berpatutan dan masih mampu untuk dibayar. Mahal sangat dan cekik darah, viral korang nanti kena kecam! Mereka akan menyewa beramai-ramai untuk memastikan purata sewa adalah masih mampu dibayar. Sebab tu penting korang kena kaji,buat kira-kira dan cari ilmu hartanah!

SAGUHATI
Saguhati dari penyewa student ni adalah intake pelajar kebiasaanya adalah sentiasa berterusan. Senior habis belajar, ada pulak junior yang masuk. Patah tumbuh, silih berganti bak kata orang. Untuk memudahkan kerja korang, sedikit tips disini, bagi setiap pelajar yang ingin keluar dari rumah sewa, sesiapa yang dapat carikan pengganti beri sedikit saguhati atau ganjaran. Korang tak perlu sakit kepala cari penyewa baru, mereka pon senang hati dapat keluar dengan rumah sewa dengan sedikit saguhati.

Credit: Sabihah

biliksewamurah #biliksewaKL #biliksewaPutrajaya #biliksewaCyberjaya #biliksewaNilai #biliksewaAmpang #biliksewaBangi #biliksewaKLIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *